Opslaan

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Lint Bestand >

Opslaan

Lint: [Bestand] + [Opslaan]

Sneltoets: <Ctrl> + <S>

Icoon: Opslaan 16x16 Opslaan 32x32

Veranderingen die in het basisbestand zijn aangebracht, worden niet direct in het basisbestand weggeschreven. Wanneer wijzigingen in een basisbestand zijn aangebracht, moet het basisbestand worden opgeslagen. Hiermee worden de veranderingen daadwerkelijk in het basisbestand geplaatst. Wanneer het basisbestand niet wordt opgeslagen, worden de wijzigingen niet bewaard!

Met één van deze mogelijkheden worden de wijzigingen in het basisbestand opgeslagen onder dezelfde bestandsnaam, met andere woorden de bestaande versie wordt overschreven.

Het is belangrijk dat tijdens het werk deze keuze af en toe wordt uitgevoerd, waardoor kan worden voorkomen dat door plotselinge computeruitval veel werk verloren gaat. Bij de algemene opties kan worden aangegeven dat een bestand automatisch na verloop van een ingestelde tijd wordt opgeslagen.

Indien wordt gekozen voor de optie 'Opslaan', terwijl het basisbestand nog niet eerder was opgeslagen (dus nog geen bestandsnaam heeft), zal automatisch het dialoogvenster 'Opslaan als' verschijnen om een bestandsnaam in te voeren.