Besteksvenster

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Programma algemeen > Vensters >

Besteksvenster

Een belangrijk onderdeel is het bestekvenster. Hierin staat de inhoud van het gehele bestek als doorlopend document. Alle bewerkingen op het bestek worden in dit scherm ingevoerd.

Bestekvenster

Inhoud bestekvenster

Boven het venster wordt de bestandsnaam, de contractvorm en de gebruikte releaseversie van de RAW-catalogus per geopend bestand weergegeven.

Vervolgens wordt de pagina-indeling (kantlijnen, tabposities) van het actieve besteksdeel op de liniaal aangegeven. Direct daaronder is de kolomindeling zichtbaar.

Aan de linkerkant bevinden zich knoppen om de weergave per post of per onderdeel te bepalen.

In dit scherm kunnen de volgende bewerkingen worden uitgevoerd:

Besteksdeel kiezen

Invoermode kiezen

Posten toevoegen

Posten hercoderen

Posten selecteren

Tabposities instellen

Navigeren door het bestek

Bestekteksten invoeren

Aanwijzingsteksten raadplegen

Aantekeningen invoeren