Eenheden converteren

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Werken met bestanden > Importeren en exporteren > Algemeen >

Eenheden converteren

Lint: [Bestand] + [Importeren]

Icoon: geen

Wanneer de optie importeren wordt gekozen, wordt het bestand ingelezen en geconverteerd naar het Ibis voor Infra formaat. Na het inlezen wordt het bestand geopend en verschijnt het bestand op het scherm. Pas met het opslaan van het bestand wordt het bestand bewaard in het Ibis voor Infra formaat (*.GWW).

Bij het inlezen kan blijken dat de gebruikte eenheden in het importbestand niet voorkomen in de standaard eenhedenlijst van Ibis voor Infra . In dat geval verschijnt een venster.

De kolommen 'Oude code' en 'Oude omschrijving' stellen de eenheden in het importbestand voor. De kolommen 'Nieuwe code' en 'Nieuwe omschrijving' geven aan hoe die eenheden in Ibis voor Infra zullen worden opgenomen.

In het voorbeeld hieronder is te zien dat het importbestand bijvoorbeeld 2× de eenheid 'Liter' bevat. De eerste wordt direct gekoppeld aan de eenheid 'Liter' van Ibis voor Infra, omdat dit de officiële eenheid voor liter in de RAW-systematiek is. De tweede wordt aangeduid met 'Geen'. Als de gebruiker dat zo laat, wordt die eenheid in Ibis voor Infra overgenomen zoals die in de kolommen 'Oude code' en 'Oude omschrijving' vermeld staat. Hij kan echter ook kiezen om die eenheid niet meer dubbel op te nemen in Ibis voor Infra door de nieuwe code te wijzigen in 'l'. In dat geval worden de eenheden 'l' en 'ltr' in het importbestand vervangen door 'l'. Op die manier kan de eenhedenlijst worden opgeschoond voordat die naar Ibis voor Infra wordt overgezet.

Eenheden converteren

Opties

Alleen gebruikte eenheden toevoegen

Hier kan worden aangegeven of alleen eenheden die in het te importeren bestand daadwerkelijk worden gebruikt, moeten worden ingelezen.

Knoppen

OK

Verlaat het venster en sla de wijzigingen op en ga verder met importeren.

Afbreken

Verlaat het venster en stop het importeren.