Exporteren van data tabellen naar een Excel- Word- of PDF-bestand

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Werken met bestanden > Importeren en exporteren > In de module Specificeren > Exporteren >

Exporteren van data tabellen naar een Excel- Word- of PDF-bestand

Lint: geen

Sneltoets: <Shift> + <F10>

Icoon: geen

In Ibis voor Infra is het mogelijk om vanuit alle rasters met behulp van het snelmenu (mogelijkheden met de rechtermuisknop) data te exporteren naar een Excel-, Word- of PDF-bestand.

In de module Calculeren is deze functionaliteit beschikbaar in de begrotingsrasters en in de rasters die verschijnen bij de afzonderlijke menukeuzen onder menu [Bestand] + [Info] + Diverse data tabellen.

In de module Specificeren is deze functionaliteit alleen beschikbaar via het venster dat verschijnt via het menu [Bestand] + [Info] + [Eenheden].

Het snelmenu toont de volgende mogelijkheden:

Rechtermuismenu exporteren XLS, DOC, PDF in menu Data

Nadat het juiste exportformaat is gekozen verschijnt het onderstaande venster:

Rechtermuismenu exporteren XLS, DOC, PDF in menu Data - bestandsnaam opgeven

Velden

Opslaan in / bovenste veld

Hier wordt standaard de map 'Mijn Documenten' getoond. Desgewenst kan hier een andere map worden gekozen om het bestand op te slaan.

Bestandsnaam

Tekstbox om de bestandsnaam in te voeren.

Opslaan als

Afhankelijk van het gekozen menu verschijnt hier:

Excel-bestand (eindigend op .XLSX).

Word-bestand (eindigend op .DOCX).

PDF-bestand (eindigend op .PDF).

Opslaan

Verlaat het venster en sla het exportbestand op.

Annuleren

Verlaat het venster zonder een exportbestand aan te maken.