Importeren CufXml-bestand

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Werken met bestanden > Importeren en exporteren > In de module Calculeren > Importeren >

Importeren CufXml-bestand

Lint: [Bestand] + [Importeren]+ [CufXml-bestand]

Icoon: Importeren CUF 16x16 Importeren CUF 32x32

Wanneer de optie importeren voor een CufXml-bestand wordt gekozen, wordt vervolgens het XML-bestand ingelezen en geconverteerd naar het Ibis voor Infra formaat. Er wordt altijd een nieuwe begroting aangemaakt van het type 'Niet-RAW' met als codering 'Vrij zonder staartposten'.

Importeren CufXml

Tijdens het importeren wordt de voortgang getoond:

Importeren CufXml - voortgang

Velden

Zoeken in

Alleen de eerste keer wordt hier standaard de ingestelde bestandsmap getoond, daarna wordt de laatst geopende map getoond. Desgewenst kan een andere map worden gekozen om te zoeken naar bestanden in andere mappen.

Bestandsnaam

In dit veld wordt de naam van het te importeren bestand ingevoerd. Dit kan alleen een CufXml-bestand (eindigend op .XML) zijn.

Knoppen

Openen

Importeer het gekozen bestand en sluit het venster.

Annuleren

Verlaat het venster zonder een bestand te importeren.

N.B.

Wanneer er in het CufXml-bestand regels voorkomen die geen codes bevatten, worden deze regels overgeslagen bij het importeren. Als er in het CufXml-bestand bij alle regels geen codes aanwezig is, wordt hiervan een melding gegeven en wordt het importeren afgebroken.