In de module Specificeren

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Werken met bestanden > RAW-bestand invoegen >

In de module Specificeren

In een contractvorm Raamovereenkomst kan een ZSX-bestand (Zelfstandige inschrijvingsstaat) worden ingevoegd. Op deze manier worden in een bestaande Raamovereenkomst (van de opdrachtgever) de prijzen uit de digitale inschrijvingsstaat (van de aannemer) geïmporteerd. Deze optie werkt niet in andere contractvormen in de module Specificeren.

Ook kan in een contractvorm Raamovereenkomst een DSX-bestand (Deelopdracht) worden ingevoegd. Op deze manier kan in een bestaande Raamovereenkomst (van de opdrachtgever) een Deelopdracht (opgesteld door de aannemer) worden geïmporteerd. Deze optie werkt niet in andere contractvormen in de module Specificeren.

ZSX-bestand (Zelfstandige inschrijvingsstaat) invoegen

Lint: [Invoegen] + [RAW-bestand]

Sneltoets: geen

Icoon: Invoegen RAW bestand 16x16 Invoegen RAW bestand 32x32

In het venster dat wordt getoond, moet een ZSX worden geselecteerd:

ZSX invoegen in RO-bestek

Als het ZSX-bestand correct is ingelezen, dan wordt de inschrijvingsstaat getoond met daarin weergegeven de prijzen zoals die in het ZSX-bestand zijn opgenomen:

ZSX import RO inschrijfstaat met prijzen

Als het ZSX-bestand niet afkomstig is uit de Raamovereenkomst is, dan wordt de volgende melding getoond:

ZSX onjuist bestand

Als de ZSX-bestand wel afkomstig is uit de Raamovereenkomst, maar het bevat niet exact dezelfde posten, dan wordt de volgende melding getoond:

Invoegen ZSX - niet geslaagd

Het hierboven vermelde Excel bestand wordt aangemaakt in de map waarin het RAW-bestand staat dat wordt ingevoegd. Als bestandsnaam wordt dezelfde bestandsnaam gehanteerd als de bestandsnaam van het ingevoegde RAW-bestand. In het Excel bestand wordt een vergelijk gemaakt tussen de Code, Romptekst, Eenheid, Hoeveelheid, Aard en Status van het origineel en het ingevoegde RAW-bestand. Daar waar deze niet overeenkomen wordt de tekst rood weergegeven.

DSX-bestand (Deelopdracht) invoegen

Lint: [Invoegen] + [RAW-bestand]

Sneltoets: geen

Icoon: Invoegen RAW bestand 16x16 Invoegen RAW bestand 32x32

In het venster dat wordt getoond, moet een ZSX worden geselecteerd:

DSX invoegen RO-bestek

Als het DSX-bestand correct is ingelezen, wordt de Deelopdracht zichtbaar in de structuur van het GWW-bestand.

Als het DSX-bestand niet behoort bij de Raamovereenkomst, dan wordt de volgende melding getoond:

Niet juist DSX invoegen in Bestek

Als in de Raamovereenkomst al een Deelopdracht aanwezig is met hetzelfde staatnummer, dan wordt de volgende melding getoond:

Invoegen DSX in Bestek - dubbel DO nummer