Regelvenster algemeen

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Begroting bewerken > Maken en wijzigen van een begroting > Regelvenster >

Regelvenster algemeen

Navigeren in het regelvenster

Met behulp van de twee pijl-knoppen aan de bovenzijde in het regelvenster kan worden genavigeerd naar een vorige (Regelvenster - vorige) of volgende (Regelvenster - volgende) regel:
Regelvenster - navigeren

Kolommen aan of uitzetten in het regelvenster

De gebruiker kan zelf bepalen welke kolommen in het regelvenster worden getoond. Klik hiervoor op het selectievakje 'Toon kolommen':

Regelvenster - toon kolommen

Waarna in het regelvenster een extra kolom met de naam 'Aan / uit' getoond wordt:

Regelvenster met kolommen selector

Door op het selectievakje voor een kolomnaam te klikken wordt deze uitgevinkt:

Regelvenster met kolommen uitgezet

En wordt het resultaat zichtbaar zodra wederom op het selectievakje 'Toon kolommen' wordt geklikt om het vinkje weg te halen:

Regelvenster met minder kolommen

Instellingen

Het regelvenster valt in de categorie 'overige rasters'. Derhalve reageert dit venster op de instellingen die kunnen worden gemaakt voor dit type raster. Het gaat dan om instellingen met betrekking tot de rasteropmaak en het lettertype.

Vensterpositie en -grootte

De schermlocatie en de afmetingen van dit venster wordt door de gebruiker bepaald.

Het venster kan op een iedere locatie op het beeldscherm worden geplaatst door het met ingedrukte linkermuisknop in de titelbalk vast te pakken en naar een nieuwe schermlocatie te verslepen. Om het plaatsen van het venster op een andere locatie te vergemakkelijken toont het programma bij het verslepen de volgende hulpiconen:

Hulpicoon links   Hupicoon boven   Hulpicoon rechts   Hulpicoon onder   Hulpicoon centrum

Als het venster over één van de eerste vier iconen wordt gesleept en dan wordt losgelaten, wordt het venster respectievelijk aan de linker-, boven-, rechter- of onderzijde van het scherm geplaatst.

Als een venster over een deel van het laatste hulpicoon wordt gesleept en vervolgens losgelaten, wordt het venster aan de betreffende zijde of als tabblad van het venster, waarin dit hulpicoon staat, geplaatst.

De afmetingen van het venster is te wijzigen door met de linkermuisknop op de dubbele rand te klikken en ingedrukt te houden, en vervolgens de muis te verschuiven.

Tevens kan dit venster automatisch worden verborgen met behulp van de punaise in de balk. Afhankelijk van de weergave van deze punaise is het venster vastgezet (Punaise vast) of 'autohide' (Punaise autohide). In de laatste situatie verdwijnt het venster van het beeldscherm en wordt het vervangen door een tabblad aan de rand. Het venster wordt tijdelijk zichtbaar door het met de muis aan te wijzen. Na het aanklikken van een ander venster verdwijnt het venster weer.