Sectie Algemeen

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Programma algemeen > Programma-instellingen > Standaardwaarden >

Sectie Algemeen

Rubriek 'Samenvatting'

Standaardwaarden-Algemeen-Samenvatting

Velden

Type

Hier moet een keuze worden gemaakt tussen RAW en Niet-RAW.

Bij de keuze RAW moet een verdere specificatie met de jaarversie van de RAW-catalogus en de contractvorm worden gemaakt. Enkel de laatste releaseversies die binnen een jaarversie beschikbaar is, is als standaardwaarde in te stellen. Bij besteknummer staat standaard 'NAAMLOOS' ingevuld, maar de gebruiker is vrij om een andere standaardwaarde in te vullen.

Bij de keuze Niet-RAW als standaardwaarde is in eerste instantie alleen de module Calculeren beschikbaar bij het aanmaken van een nieuw bestand. De regelgeving voor de codering van een post is bij Niet-RAW veel vrijer dan in een RAW begroting: er is plaats voor 25 karakters. Tevens moet bij de keuze voor een Niet-RAW bestand de codering worden gekozen.

Rubriek 'Bewerken'

Standaardwaarden-Algemeen-Bewerken

Velden

Instellingen

Valuta:

De hier ingestelde waarden worden gebruikt als een nieuw bestand wordt aangemaakt.

BTW-percentage (hoog):

BTW-percentage (laag):

Rubriek 'Projecteigenschappen'

Standaardwaarden-Algemeen-Projecteigenschappen

Velden

Projecteigenschappen

In dit raster kan de gebruiker maximaal vijfentwintig standaard projecteigenschappen definiëren. Per projecteigenschap kan een omschrijving, een standaardwaarde en een aanduiding of de regel in de kop van de rapporten (uitgezonderd 'RAW-inschrijvingsstaat') in Calculeren moet worden afgedrukt, worden ingesteld.

Knoppen

Standaard

Zet de standaard projecteigenschappen terug naar een hard gecodeerde lijst zoals die in de applicatie is gedefinieerd.

Toevoegen

Voegt een lege projecteigenschap toe in het raster.

Verwijderen

Verwijdert de actieve projecteigenschap uit het raster.

Rubriek 'Inschrijvingsbiljet'

Standaardwaarden-Algemeen-Inschrijvingsbiljet

Velden

Korte toelichting op het werk

Tekstveld van maximaal 200 karakters.

Omschrijving van het werk

Tekstveld van maximaal 500 karakters.

Aanbestedingsreglement

Standaardkeuze van aanbestedingsreglement. Bij de keuze vrije tekst kunnen maximaal 157 karakters worden ingevoerd.