Symbool invoegen

Navigatie:  Programma algemeen > Werken met teksten >

Symbool invoegen

Lint: [Invoegen] + [Invoegen] + [Symbool]

Icoon: Symbool 16x16 Symbool 32x32

De RAW-systematiek bepaalt dat in een RAW-bestek alleen karakters uit de ANSI-karakterset worden gebruikt. Het overzicht van de karakters die in Ibis voor Infra kunnen worden gebruikt, kan worden opgeroepen met bovenstaande keuze. Deze menukeuze is enkel in Ibis Specificeren voor Infra beschikbaar.

Symbolen invoegen

Uit dit overzicht kan een karakter worden gekozen. Dit karakter wordt in het bestek op de plaats van de cursor gezet. Het kiezen van een karakter gaat als volgt:

Zet de cursor op het karakter en druk op de knop [Invoegen] of dubbelklik met de linker muisknop op het karakter.

Onder het overzicht staat weergegeven met welke toets(en) het karakter via het toetsenbord in het bestand kan worden opgenomen zonder dat dit overzicht hoeft te worden opgeroepen. Bij een aantal karakters staat ALT + een vier-cijferig nummer. Houd de <Alt>-toets ingedrukt en toets op het numerieke gedeelte van het toetsenbord de vier cijfers in (dus inclusief de eerste nul) en laat de toets <Alt>-toets los. Het karakter verschijnt op de plaats van de cursor.

Invoegen symbool via het numerieke toetsenbord

In Ibis voor Infra kunnen ook met behulp van het numerieke gedeelte op het toetsenbord speciale karakters worden ingevoerd:

Toetsenbord

Overzicht van Alt codes

Hieronder een overzicht van de te gebruiken symbolen die door middel van Alt codes kunnen worden ingevoegd:
Alt codes 1

Alt codes 2

Alt codes 3

Stappenplan voor het invoegen van tekens via de Alt codes

1.Zorg ervoor dat Num Lock op het toetsenbord aanstaat;

2.Zoek de Alt code van het vreemde teken dat moet worden ingevoegd;

3.Houd de <Alt>-toets ingedrukt en type aan de rechtkant van het toetsenbord de getallen van de code in;

4.Het betreffende symbool verschijnt nu op het scherm.