Aanwijzingsteksten weergeven of verbergen

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Bestek bewerken >

Aanwijzingsteksten weergeven of verbergen

Lint: [Weergave] + [Extra]+ [In/Uit Klappen]

sub: [Aanwijzingsteksten inklappen]

Sneltoets: <Ctrl> + <Shift> + <F2>

Icoon: Aanwijzingsteksten inklappen 16x16 Aanwijzingsteksten inklappen 32x32

sub: [Aanwijzingsteksten uitklappen]

Sneltoets: <Ctrl> + <F2>

Icoon: Aanwijzingsteksten uitklappen 16x16 Aanwijzingsteksten uitklappen 32x32

Aanwijzingsteksten staan in de RAW-Catalogus en Algemeen Besteksbestand en zijn bedoeld als hulpteksten bij paragrafen, hoofdcodes, deficodes en bepalingen. De aanwijzingsteksten worden op het scherm standaard in blauw weergegeven. Deze kleur is eventueel aanpasbaar, zie hiervoor onder het lint [Bestand] + [Instellingen] + [Opties], sectie 'Specificeren', Rubriek 'Kleuren', onderdeel 'Commentaar'.

Bij het afdrukken kan op het tabblad 'Algemene instellingen' worden aangegeven of de aanwijzingsteksten al of niet moet worden afgedrukt.

Door opnieuw de menukeuze [Beeld] + [Aanwijzingsteksten] of de toetscombinatie <Ctrl> + <Shift> + <F2> of de knop Aanwijzingsteksten inklappen 16x16 te gebruiken verdwijnen de aanwijzingsteksten van het scherm.

Naast de keuze om aantekeningen voor het gehele bestek weer te geven of te verbergen is het ook mogelijk om op het scherm per besteksdeel, paragraaf, hoofdstuk, bestekpost of bepaling voor dat onderdeel de aantekeningen weer te geven of te verbergen. Op het scherm is bij elk onderdeel een aantal knoppen beschikbaar (Ingeklapt 16x16, Aanwijzingsteksten uitklappen 16x16 en Aantekeningen uitklappen 16x16 respectievelijk Ingeklapt 16x16, Aanwijzingsteksten uitklappen 16x16, Aantekeningen uitklappen 16x16 en Deficode uitklappen 16x16 in Deel 2.2), waarmee de weergave voor dat deel kan worden beïnvloed.

Met de knop Aanwijzingsteksten uitklappen 16x16 wordt geschakeld naar Aanwijzingsteksten inklappen 16x16 en omgekeerd: hiermee worden de aanwijzingsteksten aan- of uitgezet.

Scherm tbv aanwijzingsteksten