Bestand verwijderen

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Werken met bestanden >

Bestand verwijderen

Ibis voor Infra kan document georiënteerd werken (net als bijvoorbeeld Word en Excel) maar kan ook met een centrale database werken. Als centrale database wordt SQL Server gebruikt. In welke van de twee modi Ibis voor Infra moet werken, is in te stellen bij de opties van het programma. Het verwijderen van een bestand is verschillend voor document georiënteerd werken en voor werken in een SQL Server omgeving.

Document georiënteerd

Het verwijderen van een projectbestand is een actie die wordt verondersteld uitgevoerd te worden met andere programma’s, bijvoorbeeld de Windows Verkenner (Explorer). Toch is het mogelijk in Ibis voor Infra een projectbestand te verwijderen.

1.Kies de optie openen van een bestand.

2.Selecteer met de muis het te verwijderen bestand.

3.Druk op het toetsenbord op de toets <Del> of druk op de rechtermuisknop en kies in het contextmenu voor [Verwijderen].

4.Bevestig in het volgende scherm het verwijderen met de knop [Ja].

SQL Server

Met behulp van projectvenster dat wordt getoond bij het openen van projecten kunnen projecten worden verwijderd. Het projectvenster verschijnt:

Openen bestand SQL

Plaats de cursor in het projectvenster op het betreffende project of selecteer meerdere projecten die moeten worden verwijderd en klik op de knop Verwijderen SQL project 16x16 in de menubalk. In het venster dat hierna verschijnt, wordt een bevestiging gevraagd of het project daadwerkelijk moet worden verwijderd:

Verwijderen project SQL

Knoppen

Ja

Verlaat het scherm en het (de) project(en) word(t)(en) verwijderd.

Nee

Verlaat het scherm en de verwijdering wordt niet uitgevoerd.