Eigenschappen van een bestand

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Werken met bestanden >

Eigenschappen van een bestand

Lint: [Bestand] + [Info] + [Eigenschappen]

Icoon: Eigenschappen 16x16 Eigenschappen 32x32

Aan een bestand kan extra informatie worden gegeven. Deze informatie is onder andere bedoeld om een bestand te herkennen. Het eigenschappenvenster verschijnt op twee momenten:

Wanneer een nieuw bestand wordt aangemaakt, verschijnt automatisch het eigenschappenvenster voor het verplicht kiezen van de contractvorm en de jaarversie incl. releaseversie.

De eigenschappen van een bestaand bestand kunnen worden opgeroepen op één van de manieren hierboven.

Een bestand heeft twee soorten eigenschappen. Ten eerste: niet door u te wijzigen eigenschappen. Deze worden alleen getoond en kunt u niet handmatig veranderen. Ten tweede: informatie die u wel kunt beïnvloeden.

De eigenschappen van het bestand hebben betrekking op één bestand! Wilt u eenmalig een aantal instellingen veranderen voor ieder bestand dat u nadien aanmaakt, dan dient u dit te doen onder [Standaardwaarden] in het menu [Extra].

Het venster Eigenschappen bestaat uit verschillende onderdelen, die verdeeld zijn in drie secties: Algemeen, Specificeren en Calcularen, elk met een aantal rubrieken. In de sectie Algemeen staan de eigenschappen, die module overstijgend zijn. In de secties Specificeren en Calculeren staan de eigenschappen die betrekking hebben op de betreffende modules.

Knoppen (voor alle hierna volgende secties en rubrieken)

OK

Verlaat het scherm en sla de wijzigingen op.

Annuleren

Verlaat het scherm zonder de wijzigingen op te slaan.