Bestekteksten

Navigatie:  Programma algemeen > Werken met teksten >

Bestekteksten

Soorten tekst

Een bestek bestaat uit teksten uit de RAW-catalogus en het Algemeen Besteksbestand, aangevuld met eigen teksten. Teksten uit de RAW-catalogus mogen en kunnen dus niet worden gewijzigd. Standaard worden deze vaste teksten op het scherm rood weergegeven.

Teksten die wel wijzigbaar zijn, worden op het scherm groen weergegeven.

Aanwijzigingsteksten (commentaarteksten) worden blauw weergegeven.

Hyperlinks worden blauw en onderstreept weergegeven.

Niet geselecteerde deficodes worden grijs weergegeven.

Aantekeningen worden cursief en groen weergegeven.

Alleen de groene teksten kunnen worden bewerkt. De andere teksten kunnen wel worden geselecteerd en gekopieerd. Dit is met name bruikbaar bij aanwijzingsteksten waarin af en toe onderdelen in het bestek kunnen worden opgenomen en voor het kopiëren van de vaste tekst van een deficode in een vrije deficode.

N.B.

De kleuren van de teksten kunnen worden aangepast. Zie hiervoor onder het menu [Bestand] + [Instellingen] + [Opties], sectie 'Specificeren', Rubriek 'Kleuren'.