Bij opstarten controleren op beschikbaarheid van updates

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Ibis voor Infra installeren > Ibis voor Infra updaten > Updaten als de Setup wordt gebruikt (MSI) >

Bij opstarten controleren op beschikbaarheid van updates

Als via het lint [Bestand] + [Instellingen] + [Opties] in Ibis voor Infra is aangegeven dat bij opstarten gecontroleerd moet worden op de aanwezigheid van updates, zal onderstaand venster worden getoond bij het opstarten van de applicatie:

Bij opstarten controleren op beschikbaarheid van updates 1

Als er een update wordt aangetroffen, wordt gevraagd of deze geïnstalleerd moet worden:

Bij opstarten controleren op beschikbaarheid van updates 2

Hier kan de gebruiker een keuze maken of de update geïnstalleerd moet worden. Als op de knop ‘Ja’ wordt geklikt, wordt automatisch Ibis voor Infra afgesloten, het installatie-programma (circa 90 Mb) opgehaald, de update uitgevoerd en vervolgens de nieuwere versie daarna direct opgestart. Het ophalen kan, afhankelijk van de snelheid van de netwerk- of internetverbinding, enige tijd in beslag nemen. Onderstaand venster wordt dan getoond:

Bij opstarten controleren op beschikbaarheid van updates 3

Nadat het installatieprogramma is opgehaald, wordt het opgestart. Een en ander is uiteraard wel afhankelijk van de rechten die de huidige gebruiker heeft op het systeem waar de update wordt uitgevoerd.

Het installatieprogramma wordt opgestart en het volgende venster wordt getoond:

Bij opstarten controleren op beschikbaarheid van updates 4

Afhankelijk van de rechten die de gebruiker op het systeem heeft, moet er eventueel een gebruikersnaam en een wachtwoord van een beheerder worden ingevoerd. In dat geval wordt het onderstaande venster getoond:

Bij opstarten controleren op beschikbaarheid van updates 5

Als hier op de knop ‘Ja’ wordt geklikt, wordt de installatieprocedure verder doorlopen.

Wordt op de knop ‘Nee’ geklikt dan wordt het installatieprogramma afgebroken en wordt het volgende venster getoond:

Bij opstarten controleren op beschikbaarheid van updates 6

Nadat op de knop ‘OK’ is geklikt, wordt de huidig geïnstalleerde versie van Ibis voor Infra opgestart.

Als in het vorige venster op de knop ‘Ja’ is geklikt, wordt de installatieprocedure verder doorlopen. Wordt op de knop ‘Nee’ geklikt dan wordt het installatieprogramma afgebroken en wordt de huidige geïnstalleerde versie van Ibis voor Infra opgestart.