RAW-catalogus detailvenster weergeven of verbergen

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Programma algemeen > Vensters >

RAW-catalogus detailvenster weergeven of verbergen

Lint: [Start] + [Referentiebestanden] + [RAW-catalogus];

sub:  [RAW-catalogus details]

Sneltoets: <Shift> + <F4>

Icoon: RAW catalogus details 16x16 RAW catalogus details 32x32

In dit venster wordt de inhoud van de hoofdcodes van de RAW-catalogus of de inhoud van de artikelen (de leden) uit het Algemeen Besteksbestand weergegeven. In dit venster wordt de inhoud van het item waar de cursorbalk in het RAW-catalogusvenster op staat, op het scherm getoond.

Dit gedeelte is alleen een overzicht: hierin kan niets worden ingevuld of gekozen.

Catalogus detailsvenster

In het RAW-catalogus detailvenster worden hoofdcodes die de status 'voorlopig vastgesteld' of 'definitief vastgesteld' hebben met een afwijkende kleur indigo weergegeven. Deze kleur is door de gebruiker te wijzigen via de optie [Bestand] + [Instellingen] + [Opties], sectie 'Specificeren', Rubriek 'Kleuren'.

RAW-catalogus detailvenster automatisch weergeven of verbergen

Het venster kan worden uitgeschakeld met één van de keuzen genoemd in het kader hierboven of met de knop Kruisje in de balk van het venster.

Het venster kan automatisch worden verborgen met behulp van de punaise in de balk. Afhankelijk van de weergave van deze punaise is het venster vastgezet (Punaise vast) of 'autohide' (Punaise autohide). In de laatste situatie verdwijnt het venster van het beeldscherm en wordt het vervangen door een tabblad aan de rand. Het venster wordt tijdelijk zichtbaar door het met de muis aan te wijzen. De status van het venster wordt opgeslagen.
Autohide catalogus detailsvenster

Het is mogelijk de afmetingen van het venster te wijzigen door met de linkermuisknop op een rand te klikken en ingedrukt te houden, en vervolgens de muis te verschuiven.

Het venster kan op een andere locatie op het beeldscherm worden geplaatst door het in de titelbalk met ingedrukte linkermuisknop vast te pakken en naar een nieuwe schermlocatie te verslepen.

De vensters RAW-catalogus en RAW-catalogus details kunnen ook als twee tabbladen in één venster worden weergegeven:
Catalogus detailsvenster2