Document georiënteerd

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Werken met bestanden > Bestand openen >

Document georiënteerd

Met één van de drie mogelijkheden kan een bestand worden geopend. Het volgende venster verschijnt:

Openen bestand

Velden

Zoeken in

Alleen de eerste keer wordt hier standaard de ingestelde bestandsmap getoond, daarna wordt de laatst geopende map getoond. Desgewenst kan een andere map worden gekozen om te zoeken naar bestanden in andere mappen.

Bestandsnaam

In dit veld wordt de naam van het te openen bestand ingevoerd. Dit kan alleen een Ibis voor Infra bestand (eindigend op .GWW) zijn.

Knoppen

Openen

Open het gekozen bestand en sluit het venster.

Annuleren

Verlaat het venster zonder een bestand te openen.

Openen van een bestand in gebruik

Een GWW-bestand dat door een gebruiker is geopend, wordt gelocked. Hierdoor is dit bestand niet meer door een andere gebruiker te openen. Als een gelocked bestand wordt geopend door een andere gebruiker volgt hiervan een melding:

Melding GWW-bestand in gebruik

Knoppen

Ja

Open het gekozen bestand met het kenmerk 'alleen lezen' en sluit het venster.

Nee

Verlaat het venster zonder een bestand te openen.

Ontgrendelen van een bestand in gebruik

Indien de gebruiker die in het online klantenportal mijn.ibis.nl de rol van Applicatiebeheerder heeft toegewezen gekregen een gelocked bestand probeert te openen krijgt deze de mogelijkheid om het bestand vrij te geven middels de volgende melding:

Ontgrendelen GWW-bestand door Applicatiebeheer

Knoppen

Ja

Open het gekozen bestand en sluit het venster.

Nee

Verlaat het venster zonder een bestand te openen.

Openen van een bestand van een nieuwere versie

Als er een bestand wordt geopend dat in een nieuwere versie van de applicatie is aangemaakt, kan het gebeuren dat deze niet is te openen. Als een dergelijk bestand wordt geopend volgt hiervan een melding:

Openen bestand - nieuwere versie

Knoppen

OK

Verlaat het venster zonder een bestand te openen.

Openen van een bestand gebaseerd op een oude RAW-catalogus

Als er een bestand wordt geopend dat met een oudere versie van de RAW-catalogus is aangemaakt, kan het gebeuren dat deze niet is te openen. Als een dergelijk bestand wordt geopend volgt hiervan een melding:

Openen bestand - oude Catalogusversie

Knoppen

OK

Verlaat het venster zonder een bestand te openen.

Meerdere bestanden

Er kunnen tegelijkertijd meerdere bestanden geopend zijn. Dit is met name bedoeld voor het kopiëren tussen verschillende bestanden.