SQL Server

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Werken met bestanden > Bestand openen >

SQL Server

Met één van de drie mogelijkheden kan een project worden geopend. Het volgende venster verschijnt:

Openen bestand SQL

Dit projectvenster toont de indeling van de SQL Server database met de aanwezige projecten. Aan de linkerzijde wordt een structuur weergegeven. Indien gewenst kan een eigen mappenstructuur worden aangemaakt. Met behulp van de knop Invoegen map 16x16 kan een folder worden aangemaakt. Ook kan met het contextmenu via de rechtermuisknop een folder worden aangemaakt:

Toevoegen map SQL snelmenu

Aan de rechterzijde van het projectvenster worden in een raster de projecten getoond. De projecten in de actieve map in de mappenstructuur worden hierin weergegeven. Met behulp van de optie 'Inhoud van de submappen ook tonen' worden desgewenst ook de projecten in onderliggende mappen weergegeven.

Knoppen

Openen

Open het gekozen project en sluit het venster.

Annuleren

Verlaat het venster zonder een bestand te openen.

Openen van een bestand in gebruik in SQL

Een project dat wordt geopend en dat door een gebruiker al is geopend is als volgt te herkennen in het projectvenster:

Openen bestand SQL dat in gebruik is

Als dit bestand wordt geopend volgt hiervan een melding:

Openen bestand SQL dat in gebruik is - melding

Knoppen

Ja

Open het gekozen project met het kenmerk 'alleen lezen' en sluit het venster.

Nee

Verlaat het venster zonder het project te openen.

Openen van een bestand dat offline geëxporteerd is

Als een project als een oflline Gww-bestand is geëxporteerd wordt dit als volgt in het projectvenster weergegeven:

Openen bestand SQL dat offline geëxporteerd is

Als dit bestand wordt geopend volgt hiervan een melding:

Openen bestand SQL dat offline geëxporteerd is - melding

Knoppen

Ja

Open het gekozen project met het kenmerk 'alleen lezen' en sluit het venster.

Nee

Verlaat het venster zonder het project te openen.

Een vergrendeld project ontgrendelen

Wanneer een project door een andere gebruiker in gebruik is genomen of als een project is offline geëxporteerd is, wordt het bewuste project vergrendeld. Dit wordt aangegeven in het projectvenster middels een icoon (Projectgrid in gebruik 16x16 respectievelijk Projectgrid off-line 16x16) dat wordt weergegeven vóór de projectnaam. Het kan is sommige gevallen noodzakelijk zijn om deze vergrendeling van het project af te halen. Dit is mogelijk met behulp van de knop 'Ontgrendelen' in de werkbalk op het projectvenster:

Openen bestand SQL - ontgrendelen

Meerdere bestanden

Er kunnen tegelijkertijd meerdere bestanden geopend zijn. Dit is met name bedoeld voor het kopiëren tussen verschillende bestanden.