GWWkosten.nl

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Begroting bewerken > Referentiebestanden >

GWWkosten.nl

Lint: [Start] + [Referentiebestanden] + [Web];

sub: [GWWkosten.nl]

Sneltoets: <F7>

Icoon: GwwKosten 16x16 GwwKosten 32x32

Deze functie maakt een internetverbinding met met de website www.GWWkosten.nl. Wanneer voor het gebruik van deze website een abonnement is afgesloten, kunnen vanaf de website elementen in de begroting worden gekopieerd. Op deze manier werkt de website op een soortgelijke manier als een geopend elementenniveau van een basisbestand.

Eerst moeten de aanmeldgegevens via het menu [Bestand] + [Instellingen] + [Opties], sectie 'Calculeren', Rubriek 'GWWkosten.nl' zijn ingevoerd. Wanneer hier niets of iets verkeerds wordt ingevuld, wordt er met deze functie niet ingelogd. Achteraf inloggen op de site werkt niet: er kunnen dan geen gegevens vanuit de site naar Ibis voor Infra worden overgenomen.

Na gebruik van de knop [OK] wordt de website www.GWWkosten.nl geopend. Klik vervolgens op de openingspagina onder het item 'Kosten' op de gewenste kostencategorie:

GwwKosten1

Klik vervolgens op de gewenste activiteit:

GwwKosten2

Er wordt nu een tabel met varianten en bijbehorende prijzen getoond:

GwwKosten3

Door op de prijs van de gewenste variant te klikken wordt het recept getoond van deze variant:

GwwKosten4

Met behulp van de knop [Overnemen naar softwarepakket] kan het kostenkengetal inclusief de onderbouwing worden overgezet naar Ibis Calculeren voor Infra. Als in het begrotingsvenster het overzicht van de begrotingsregels actief was, zal een nieuwe begrotingsregel worden toegevoegd. Was als laatste het onderbouwingvenster actief dan zal een deelpost worden aangemaakt. Als op deze manier een nieuwe begrotingsregel wordt aangemaakt, zal altijd als hoeveelheid 1,00 worden genomen en zullen de kostprijzen en producties worden overgenomen van het originele element.