Installatie Ibis voor Infra inclusief opstartparameters

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Ibis voor Infra installeren > Ibis voor Infra installeren > Installatie met behulp van een Setup (MSI) >

Installatie Ibis voor Infra inclusief opstartparameters

Het installatieprogramma ‘IbisVoorInfra_Setup_x64.exe’ kan worden gestart met behulp van zogenaamde opstartparameters. Een reden om dit te gebruiken, is om tijdens de installatie een <SERVERFOLDER> op te geven. Het opgeven van een <SERVERFOLDER> is belangrijk wanneer:

er gebruik wordt gemaakt van centrale applicatie-instellingen;

er gebruik wordt gemaakt van centrale instellingen.

De volgende opstartparameter moet worden gebruikt via de zogenaamde command-line:

/v"SERVERFOLDER=\"UNC-pad"

Bijvoorbeeld

IbisVoorInfra_Setup_x64.exe /s /v"SERVERFOLDER=\"\\Licentieserver\Software\Ibis voor Infra\" /qb-!"

Andere veelvuldig toegepaste opstart parameters zijn:

/s

dit zorgt ervoor dat de installatie ‘silent’ wordt uitgevoerd.

/qb-!

dit zorgt ervoor dat de installatie met een minimale user interface (de zogenaamde ‘Basic UI’) wordt uitgevoerd, waarbij de knop ‘Annuleren’ niet wordt getoond.

/v"INSTALLDIR=\"UNC-pad"

met behulp van deze parameter kan een afwijkende installatiefolder aan het installatieprogramma worden meegegeven.

Eveneens zijn er opstartparameters aan het installatieprogramma mee te geven om instellingen met betrekking tot de folders voor de gebruikersdata op te geven. Voor de volgende folders zijn de volgende opstartparameters te gebruiken:

RAW Catalogus

/v"CATALOGUS_APPDATA=\"UNC-pad"

Kolomdefinitie bestanden

/v"KOLOMDEFINITIE_BESTANDEN_APPDATA=\"UNC-pad"

Rapportbestanden

/v"RAPPORTBESTANDEN_APPDATA=\"UNC-pad"

Ibis voor Infra Basisbestanden

/v"BASISBESTANDEN_MYDOCUMENTS=\"UNC-pad"

Ibis voor Infra documenten

/v"GWW_BESTANDEN_MYDOCUMENTS=\"UNC-pad"

Initiële bestanden

/v"INITIELE_BESTANDEN_MYDOCUMENTS=\"UNC-pad"

Moederbestanden

/v"MOEDERBESTANDEN_MYDOCUMENTS=\"UNC-pad"

Excel-sjablonen

/v"EXCEL_MYDOCUMENTS=\"UNC-pad"

Word-sjablonen

/v"WORD_MYDOCUMENTS=\"UNC-pad"

Uitwisselbestanden

/v"UITWISSELBESTANDEN_MYDOCUMENTS=\"UNC-pad"

Verder zijn via de command-line de reguliere opstartparameters te gebruiken. Meer informatie hierover is te vinden op:

https://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/aa367988(v=vs.85).aspx

en

https://community.flexera.com/t5/InstallShield-Knowledge-Base/What-Command-Line-Parameters-Are-Available-for-Setup-exe/ta-p/4641.

De verdere installatie van Ibis voor Infra verloopt vervolgens hetzelfde als een Volledige installatie Ibis voor Infra.