Niveaus

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Begroting bewerken > Basisgegevens van de begroting >

Niveaus

Lint: [Bestand] + [Info] + [Niveaus]

Sneltoets: geen

Icoon: Niveaus 16x16 Niveaus 32x32

Met deze functie wordt zichtbaar welke niveaus er binnen een begroting zijn gedefinieerd.

Een RAW begroting heeft een aantal vaste niveaus (bestekposten, deelposten en tarieven), die niet gewijzigd kunnen worden:

Data-Niveaus

Een Niet-RAW begroting heeft een vrij aantal niveaus. Wel krijgt een Niet-RAW begroting ook de standaardniveaus bestekposten, deelposten en tarieven mee. De gebruiker kan echter ook extra niveaus aanmaken boven de bestekposten:

Data-Niveaus - NIETRAWVRIJ

De hier getoonde niveaus zijn altijd minimaal aanwezig en kunnen ook niet worden verwijderd.

Bij het aanmaken van een nieuwe begroting worden de niveaus overgenomen uit het actieve basisbestand. De niveaus zouden er dan als volgt uit kunnen zien:

Data-Niveaus - NIETRAWVRIJ aangevuld

Als er geen basisbestand wordt gebruikt, worden alleen de bovenstaande drie standaardniveaus aangemaakt.

Knoppen

Sorteerknop

Hiermee kan de data oplopend of aflopend alfabetisch worden gesorteerd. Dit kan op iedere kolom worden toegepast.

OK

Verlaat het venster en sla de wijzigingen op.

Annuleren

Verlaat het venster en maak de wijzigingen ongedaan.

Toevoegen...

Deze knop is alleen in een Niet-RAW begroting ingeschakeld en voegt een nieuw niveau (in dit geval dus 03) boven het hoogst aanwezige niveau toe. De omschrijving van nieuwe niveaus is aan te passen.

Verwijderen

Deze knop is enkel in een Niet-RAW begroting ingeschakeld en verwijdert een door de gebruiker toegevoegd niveau.

De knop is alleen ingeschakeld bij het hoogste niveau, indien er meer dan 3 niveaus aanwezig zijn en op dit niveau geen posten meer aanwezig zijn. Tevens moet als instapniveau een ander dan het te verwijderen niveau zijn gekozen.

N.B.

De niveauaanduiding wordt in het begrotingsvenster ook getoond in de linkerbovenhoek van de rasters. Wanneer met de muisaanwijzer over deze niveauaanduiding wordt gegaan, verschijnt een tooltip met daarin vermeld de omschrijving van het niveau:

Niveauaanduiding is raster

Instellingen

Dit venster valt in de categorie 'overige rasters'. Derhalve reageert dit venster op de instellingen die kunnen worden gemaakt voor dit type raster. Het gaat dan om instellingen met betrekking tot de rasteropmaak en het lettertype.