Programma-instellingen

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Ibis voor Infra installeren > Gebruikers- en applicatiedata >

Programma-instellingen

Voordat de verschillende manieren van installatie worden uitgelegd, volgt eerst een uiteenzetting hoe Ibis voor Infra omgaat met gebruikers- en applicatiedata.

De eventuele centrale programma-instellingen van Ibis voor Infra zijn opgenomen in het bestand METAFILE.KIB. Deze is te vinden in de <SERVERFOLDER>. Als met centrale programma-instellingen wordt gewerkt en Ibis voor Infra wordt opgestart, worden alle instellingen uit het bestand METAFILE.KIB gelezen en weggeschreven in het bestand LOCALFILE.KIB. Het bestand LOCALFILE.KIB staat in de map ‘Application Data’ zoals deze bekend is in Windows. Dit is C:\Users\<USERNAME>\AppData\Roaming\Ibis\Ibis voor Infra\<major>.<minor>. De exacte locatie van de map ‘Application Data’ is te vinden in het Windows register.

Met behulp van het programmaonderdeel Instellingenbeheer van Ibis Configuratiebeheer wordt in het bestand METAFILE.KIB bijgehouden welke instelling op SERVER-niveau (centraal ingesteld en niet aan te passen door de eindgebruiker) of USER-niveau (lokaal ingesteld en wel aan te passen door de eindgebruiker) is ingesteld.

Behalve deze instellingsbestanden worden in de diverse mappen nog meer gegevens in verschillende bestanden opgeslagen. Hieronder wordt een overzicht gegeven van de:

Bestanden in de Serverfolder

Bestanden in de Userfolder