Releasenotes versie 2.2.2405.10302

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Releasenotes > Releasenotes versie 2.2 >

Releasenotes versie 2.2.2405.10302

Aangepaste functionaliteit

De menukeuze Ibis Meten in BIM in het lint [Start] + [Referentiebestanden] + [Web] is verwijderd in verband met het feit dat deze applicatie per 1 juni 2024 zal komen te vervallen:

oIn Ibis Calculeren voor Infra:
Ibis Meten in BIM verwijderd - Calc

oIn IBis Specificeren voor RAW:
Ibis Meten in BIM verwijderd - Bestek

De applicatie Ibis Meten in BIM is vervangen door de nieuwe applicatie Ibis Meten. Meer informatie met betrekking tot Ibis Meten is na te lezen in deze blog op onze website. Alle bestaande modellen die in de applicatie Ibis Meten in BIM stonden zijn verplaatst naar een nieuwe webapplicatie waarmee deze modellen nog steeds zijn te benaderen. In deze nieuwe webapplicatie zijn deze 3D modellen en bijbehorende meetstaten alleen maar te lezen: wijzigingen kunnen hierin niet worden doorgevoerd*. Bestaande koppelingen in een bestek of een begroting naar deze projecten en meetstaten blijven intact.
 

*

Als het noodzakelijk is dat u tot 1 juni 2024 toch nog vanuit Ibis voor Infra de applicatie Ibis Meten in BIM wilt kunnen benaderen, dan is dit door Brink Software in te stellen voor individuele bedrijven. Neemt u in dat geval contact op met de Helpdesk van Brink Software.

Opgeloste storingen

Hieronder treft u een overzicht aan van opgeloste storingen in deze versie van Ibis voor Infra.

In zeer uitzonderlijke gevallen kon er bij een volgpost in een RAW-begroting een inschrijfbedrag nulpost in de staartposten aanwezig zijn. Dit zorgde ervoor dat er verschillende totalen voor Staartkosten werden weergegeven in het venster 'Berekenen aannemingssom' en in het venster 'Totalen begroting'. Voor klanten die met oudere versies van de programmatuur werken is dit opgelost door een aanpassing in de reparatie webservice.