Bestand sluiten

Navigatie:  Werken met bestanden >

Bestand sluiten

lint: [Bestand] + [Sluiten]

Sneltoets: <Ctrl> + <F4>

Icoon: Kruisje in het bestandsvenster: Sluiten onderdeel

Een geopend bestand kan uiteraard weer worden gesloten. Wanneer deze actie wordt gekozen, controleert Ibis voor Infra of er wijzigingen in het bestand zijn aangebracht. Is dit het geval, dan vraagt het programma of de wijzigingen moeten worden bewaard.

Sluiten bestand

Knoppen

Ja

Het bestand wordt gesloten en de aangebrachte wijzigingen worden opgeslagen.

Nee

Het bestand wordt gesloten zonder de wijzigingen op te slaan.

Annuleren

Het bestand blijft in dezelfde staat geopend.

Moeten de wijzigingen inderdaad worden bewaard, dan zal Ibis voor Infra het bestand opslaan.

Het is niet mogelijk een bestand te sluiten zonder dat het programma zal vragen of de wijzigingen moeten worden opgeslagen. Het kan dus niet gebeuren dat onbewust veranderingen in het bestand niet zullen worden bewaard.

Wanneer het bestand een geïmporteerd bestand is, zal Ibis voor Infra eerst vragen of de wijzigingen moeten worden opgeslagen. Daarbij wordt de titel van het bestand getoond en niet de bestandsnaam.

Sluiten RSU-bestand

Knoppen

Ja

Het programma vraagt nu om een bestandsnaam, waarna het bestand wordt gesloten en bewaard met de wijzigingen in het Ibis voor Infra formaat.

Nee

Het bestand wordt gesloten zonder de wijzigingen op te slaan.

Annuleren

Het bestand blijft in dezelfde staat geopend.