Deelopdracht invoegen of verwijderen

Navigatie:  Werken met bestanden >

Deelopdracht invoegen of verwijderen

Vanaf de RAW-systematiek 2015 is de contractvorm 'Raamovereenkomst' beschikbaar. Wanneer een nieuw GWW-bestand van de contractvorm 'Raamovereenkomst' is aangemaakt kunnen de bijbehorende contractvormen 'Deelopdrachten' in hetzelfde GWW-bestand worden aangemaakt en opgeslagen. Hiermee wordt bewerkstelligd dat de 'Raamovereenkomst' inclusief de bijbehorende 'Deelopdrachten' te allen tijde gezamenlijk worden opgeslagen.

Deelopdracht invoegen

Lint: [Invoegen] + [Invoegen] + [Deelopdracht]

Icoon: Subdocument 16x16 Subdocument 32x32

Enkel als een GWW-bestand geopend is waarvan de contractvorm 'Raamovereenkomst' is en deze 'Raamovereenkomst' is geregistreerd bij CROW, kan deze menukeuze gemaakt worden. Vervolgens wordt het eigenschappenvenster van de nieuw aangemaakte 'Deelopdracht' getoond.

Invoegen deelopdracht

Het besteknummer van de 'Raamovereenkomst' wordt naar de 'Deelopdracht' overgenomen.

Het staatnummer wordt bij de eerst ingevoegde 'Deelopdracht' overgenomen vanuit de ingestelde standaardwaarden. Iedere 'Deelopdracht' die daarna wordt ingevoegd krijgt als staatnummer het hoogste aanwezige staatnummer van de al aanwezige 'Deelopdrachten' opgehoogd met de waarde 1.

N.B.

Wanneer in de 'Raamovereenkomst' ten tijde van het invoegen van een 'Deelopdracht' een selectie van bestekposten is gemaakt, worden deze geselecteerde bestekposten direct in de nieuw aangemaakte 'Deelopdracht' gekopieerd. hierbij worden de hoeveelheid resultaatsverplichting van de nulposten en de hoeveelheid ter inlichting van de volgposten op 0,00 gezet in de nieuw aangemaakte 'Deelopdracht'.

Knoppen

OK

Verlaat het venster en de nota van inlichtingen wordt geopend.

Annuleren

Verlaat het venster zonder een nieuw bestand aan te maken.

Wanneer meerdere 'Deelopdrachten' worden ingevoegd bij een 'Raamovereenkomst' moeten de staatnummers van de 'Deelopdrachten' uniek zijn. Als dit niet het geval is wordt hiervan onderstaande melding getoond:

Invoegen deelopdracht - staatnummer niet uniek

Knoppen

OK

Verlaat dit scherm en keer terug naar het eigenschappenvenster van de deelopdracht.

Deelopdracht verwijderen

Lint: [Start] + [Verwijderen]

sub: [Deelopdracht]

Icoon: Verwijderen Deelopdracht 16x16 Verwijderen Deelopdracht 32x32

Plaats de cursor op en willekeurige plek in de te verwijderen 'Deelopdracht' en voer de menukeuze uit.

Verwijderen deelopdracht

Knoppen

Ja

Verlaat het scherm en de deelopdracht wordt verwijderd.

Nee

Verlaat het scherm en de verwijdering wordt niet uitgevoerd.