Initieel bestand gebruiken

Navigatie:  Werken met bestanden >

Initieel bestand gebruiken

Wanneer een nieuw bestand wordt aangemaakt, kan de inhoud van het initiële bestand worden gekopieerd naar het nieuwe bestand. Dit is met name handig wanneer gebruik wordt gemaakt van een standaard voorblad en standaard teksten voor de delen 1, 2.1, 2.2 en 3 van een bestek. Het nieuwe bestand bevat dan automatisch deze standaardteksten. Als initieel bestand kan ieder *.GWW-bestand worden gebruikt.

In het menu [Bestand] + [Instellingen] + [Opties], sectie 'Algemeen' bij de Rubriek 'Opties' kan worden aangegeven dat een initieel bestand moet worden gebruikt bij het aanmaken van een nieuw bestand. Als dit het geval is, verschijnt het volgende venster:

Initieel bestand gebruiken

Velden

Zoeken in / bovenste veld

Hier wordt de standaard ingestelde map getoond. Desgewenst kan hier een andere map worden gekozen om te zoeken naar bestanden in andere mappen. In het menu [Bestand] + [Instellingen] + [Opties...], sectie 'Algemeen', Rubriek 'Bestanden' kan het pad naar het initiële bestand worden gedefinieerd.

Bestandsnaam:

In dit veld is de naam van het standaard ingestelde initiële bestand al ingevoerd. Er kunnen alleen bestanden met de extensie *.GWW worden geselecteerd.

Knoppen

Openen

Verlaat het scherm en de inhoud van het gekozen bestand wordt vervolgens in het nieuwe bestand gekopieerd.

Annuleren

Verlaat dit scherm zonder een initieel bestand te gebruiken.