Nieuw Word-sjabloon aanmaken

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Programma algemeen > Geïntegreerd Word-bestand >

Nieuw Word-sjabloon aanmaken

Lint: [Bestand] + [Instellingen] + [Nieuw Word-sjabloon];

sub: [Nieuw sjabloon...]

Sneltoets: geen

Icoon: Word 2007-sjabloon nieuw 32x32

Met deze functie wordt Microsoft Word gestart met de extra werkbalk zoals hiervoor beschreven. Vooraf moet door de gebruiker echter eerst in een dialoogvenster een bestandsnaam voor het nieuwe sjabloon worden opgegeven. Dit venster opent met de standaard map zoals die bij [Bestand]+ [Instellingen] + [Opties], sectie 'Algemeen', Rubriek 'Bestanden' is ingesteld.

De opgegeven bestandsnaam krijgt automatisch de extensie .DOTX mee, de aanduiding voor een Word sjabloon. Er wordt altijd een nieuw sjabloon aangemaakt; de gebruiker moet dus een niet bestaande bestandsnaam opgeven. Bestaat de opgegeven bestandsnaam wel, dan volgt een melding:

Sjabloon opslaan als bevestigen

Wanneer een correcte bestandsnaam is opgegeven of op bovenstaande vraag met [Ja] is geantwoord, wordt Microsoft Word opgestart en kan het document worden bewerkt. Als het Word document wordt afgesloten, verschijnt de vraag:

Sjabloon opslaan

Knoppen

Opslaan

Microsoft Word wordt afgesloten en het gewijzigde document wordt op het systeem opgeslagen onder de opgegeven bestandsnaam. Hierna kunnen in begrotingen een algemeen blad worden ingevoegd op basis van dit sjabloon.

Niet opslaan

Microsoft Word wordt verlaten zonder het gewijzigde document op te slaan.

Annuleren

U blijft in het document in Microsoft Word.