Opstarten en afsluiten van Ibis voor Infra

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Programma algemeen >

Opstarten en afsluiten van Ibis voor Infra

Opstarten van de Setup-versie

Het opstarten van de Setup-versie van Ibis voor Infra kan met behulp van het geïnstalleerde icoon Icoon GwwBundel of vanuit het startmenu van Windows plaatsvinden. Klik op [Start] of Windows - Start en selecteer de menu optie [Programma’s]. In het bijbehorende submenu kiest u [Ibis Software] + [Ibis voor Infra].

Als bij de opties is ingesteld dat de gegevensopslag in een SQL Server database gebeurt, moet de database van de juiste versie zijn. Als dit niet het geval is wordt hiervan een melding getoond:

Opstarten SQL - foutmelding database versie

Opstarten van de App-versie

Het opstarten van de App-versie van Ibis voor Infra kan vanuit het startmenu van Windows plaatsvinden. Klik op [Start] of Windows - Start en type in de zoekbalk (een gedeelte van) 'Ibis voor Infra' in zodat Ibis voor Infra (en Ibis voor Infra Basisbestanden) wordt weergegeven:

MSIX opstarten

Nadat op het icoon met de naam Ibis voor Infra is geklikt zal de applicatie worden opgestart.

Afsluiten

Lint: [Bestand] + [Afsluiten]

Sneltoets: <Alt> + <F4>

Programmabalk: Sluiten programma

Indien er één of meer gewijzigde bestanden aanwezig zijn, vraagt het programma eerst of de wijzigingen in de huidige bestanden moeten worden opgeslagen voordat Ibis voor Infra geheel wordt beëindigd.

In tegenstelling tot het opslaan van een bestand waarbij ook de gewijzigde cursorpositie wordt opgeslagen, wordt bij het afsluiten van een bestand uitsluitend de juiste cursorpositie opgeslagen als er ook wijzigingen in het bestand zijn aangebracht. Hiermee wordt voorkomen dat na het openen van een bestand en er alleen met de cursor door heen is gewandeld, bij het afsluiten de melding komt dat het bestand is gewijzigd en of de wijzigingen moeten worden opgeslagen.

Herstelbestanden

Van geopende bestanden worden op de achtergrond continu zogenaamde herstelbestanden aangemaakt. Deze herstelbestanden maken het mogelijk om, als door omstandigheden het programma op een onjuiste manier is beëindigd, bij het opnieuw starten van Ibis voor Infra de vraag te stellen of het niet juist afgesloten bestand moet worden hersteld:

Herstelbestanden na applicatiecrash

Als deze vraag met 'Ja' wordt beantwoord, wordt het niet juist afgesloten bestand geopend conform het laatst aanwezige herstelbestand.

Wordt op deze vraag 'Nee' geantwoord, dan worden de herstelbestanden verwijderd en moet de gebruiker terugvallen op het bestand zoals deze als laatste is opgeslagen.