Sectie Specificeren

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Programma algemeen > Programma-instellingen > Opties >

Sectie Specificeren

Rubriek 'Opties'

Opties-GwwBestek-Opties

Velden

Opties

Standaard hoeveelheid ter inlichting:

Conform de RAW-systematiek staat bij het opstarten van Ibis voor Infra de standaardwaarde voor de aard van de hoeveelheid ter inlichting op 'Leveren'. Voor het aanmaken van bestekposten kan de standaardwaarde echter tijdelijk worden gewijzigd.

Rubriek 'Bestanden'

Opties-GwwBestek-Bestanden

Velden

Bestandslocaties

Hier moet de map worden aangegeven waar de RAW-catalogi (*.CAT-IBISVOORINFRA) en de sjablonen (*.SJB-IBISVOORINFRA) op het computersysteem zijn geïnstalleerd.

De distributie van de juiste RAW-catalogus en sjabloonbestanden gebeurt geheel automatisch. De juiste versies van de RAW-catalogus en sjabloonbestanden worden door Brink Software in de Azure Cloud van Microsoft neergezet. Bij opstarten van Ibis voor Infra wordt de inhoud van de ingestelde ‘RAW-catalogi’ folder bij de Opties van de applicatie, vergeleken met de bestanden in de Azure Cloud. Indien nodig worden vervolgens de ontbrekende bestanden gedownload. Als dit het geval is, wordt het onderstaande venster getoond:

RAW-catalogus en - sjablonen downloaden

Mocht het downloaden of wegschrijven van de ontbrekende catalogus- en sjabloonbestanden naar de ingestelde catalogusfolder niet lukken, dan wordt daarvan onderstaande melding gegeven waarin ook de reden wordt vermeld:

RAW-catalogus en - sjablonen downloaden - foutmelding

Nadat de ontbrekende bestanden al of niet zijn gedownload, wordt de applicatie opgestart.

Knoppen

Wijzigen...

Na het selecteren van een regel verschijnt met behulp van deze knop een dialoogvenster om een andere locatie te selecteren..

Rubriek 'Codering'

Opties-GwwBestek-Codering

Velden

Codering

In dit onderdeel kan worden aangegeven dat bestekpostnummers handmatig worden ingevoerd of automatisch worden gegenereerd bij het toevoegen van een nieuw bestekpostnummer door de code van de actuele post te verhogen met de hier ingevoerde waarden. Er verschijnt dan eerst nog een venster met de mogelijkheid om het aldus bepaalde bestekpostnummer eventueel te wijzigen.

Toevoegen bestekpost

Dit venster verschijnt niet als de optie 'Code zonder akkoord accepteren" bij de Algemene Opties staat aangevinkt.

Rubriek 'Kleuren'

Opties-GwwBestek-Kleuren

Velden

Kleuren

Ibis voor Infra gebruikt de kleurinstelling van de ingestelde stijl bij [Extra] + [Opties], sectie 'Algemeen', Rubriek 'Weergave'. De kleuren van de besteksonderdelen in het werkblad kunnen echter worden aangepast.

N.B. Meer informatie over toe te passen kleuren is te vinden op w3schools.com/colors/colors_names.asp.

Voorbeeld

Hier wordt een voorbeeld van de gekozen kleur getoond.

Knoppen

Standaard

De (gewijzigde) kleurinstelling wordt teruggezet naar de standaard instelling.