Tekst selecteren

Navigatie:  Programma algemeen > Werken met teksten >

Tekst selecteren

Geselecteerde tekst wordt aangegeven in witte letters met een blauwe achtergrond. Alle soorten tekst kunnen worden geselecteerd.

Selecteren met de muis

Houd de linkermuisknop ingedrukt, beweeg de muiscursor over de tekst die moet worden geselecteerd. De tekst wordt teken voor teken geselecteerd.

Een woord kan worden geselecteerd door met de linkermuisknop te dubbelklikken op het woord.

Driemaal klikken selecteert alle tekst tussen twee harde returns, dat wil zeggen een gehele alinea.

Selecteren met het toetsenbord

Druk de <Shift>-toets in en ga met de cursortoetsen over de tekst die moet worden geselecteerd.

Met behulp van <Ctrl> + <Shift> + <Pijl links> of <Pijl rechts> wordt vanaf de cursorpositie (de rest van) het woord geselecteerd.

Selectie ongedaan maken

Klik met de linkermuisknop op het scherm.