Kop- en eindregels

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Bestek bewerken >

Kop- en eindregels

Zowel in de module Specificeren als Calculeren zijn kop- en/of eindregels aanwezig.

Module Specificeren

Lint: [Bestand] + [Info] + [Eigenschappen]

Icoon: Eigenschappen 16x16 Eigenschappen 32x32

Deze module kent uitsluitend kopregels conform de RAW-systematiek. Het is mogelijk kopregels voor het hele bestek in te voeren. Deze kopregels worden boven ieder besteksdeel afgedrukt. Wanneer een bestekdeel afwijkende kopregels heeft, dan hoeven alleen de kopregels van dit besteksdeel te worden ingevoerd.

In de kop wordt altijd uw RAW-licentienummer van CROW afgedrukt.

Eigenschappen-GwwBestek-Kopregels

Velden

Kopregels

Contractdeel:

Kies hier het besteksdeel waarvan u de kopregels wilt invoeren of wijzigen.

N.B.

Als een kopregel wordt ingevoerd voor het besteksdeel 'Heel bestek' wordt deze enkel afgedrukt als voor het betreffende individuele besteksdeel geen eigen kopregel is ingevoerd.

Invoerveld

Per besteksdeel kunnen een ongelimiteerd aantal kopregels met een ongelimiteerd aantal karakters worden ingevoerd.

Bij het afdrukken worden alleen de eerste drie kopregels geprint.

Er kunnen hier ook zogenaamde variabelen worden gebruikt.

N.B.

het creëren van een nieuwe regel dient te gebeuren met de toetscombinatie <Ctrl> + <Enter>.

Knoppen

Kopiëren naar alle besteksdelen

Meestal zullen de kopregels voor het hele bestek gelijk zijn. In dit geval hoeft slechts bij één besteksdeel de kopregels te worden ingevoerd. Wanneer vervolgens op deze knop wordt geklikt, worden de kopregels van alle besteksdelen gelijk aan de kopregels van het geselecteerde besteksdeel.

OK

Verlaat het scherm en sla de wijzigingen op.

Annuleren

Verlaat het scherm en maak de wijzigingen ongedaan.

Zie ook Eigenschappen van een bestand.

Module Calculeren

Lint: [Bestand] + [Info] + [Eigenschappen]

Icoon: Eigenschappen 16x16 Eigenschappen 32x32

De ingevulde tekst voor de kopregels in de module Specificeren worden voor wat betreft de RAW inschrijvingsstaat in de module Calculeren automatisch overgenomen. Daarnaast biedt de module Calculeren nog veel meer afdrukrapporten en de kopregels voor die rapporten kunnen met deze functie hier van een waarde worden voorzien.

Eigenschappen-GwwCalc-Sluittekst_en_eindregels

Velden

Sluittekst en eindregels

Sluittekst:

Standaard staat hier "Aannemingssom, de omzetbelasting niet inbegrepen" dat in de rapporttypes 'RAW-inschrijvingsstaat' en 'Interne begroting' als laatste regel van de staart van de begroting wordt gebruikt.

Er kunnen hier ook zogenaamde variabelen worden gebruikt.

Eindregels:

Hier staat de gestandaardiseerde afsluitende tekst (voorgeschreven door het CROW) van een RAW inschrijvingsstaat, waaronder de inschrijvers hun handtekening zetten. In de eindregels kan de variabele @EINDREGELDATUM@ worden gebruikt. Bij het afdrukken van de rapporttypes 'RAW-inschrijvingsstaat' kan vervolgens worden aangegeven welke datum daarvoor in de plaats moet worden afgedrukt.

Desgewenst kan de gebruiker de standaard sluittekst aanpassen om eventueel verwarring met een RAW inschrijvingsstaat te voorkomen.

Er kunnen hier ook zogenaamde variabelen worden gebruikt.

N.B.

Het creëren van een nieuwe regel dient te gebeuren met de toetscombinatie <Ctrl> + <Enter>.

Kopregels RAW inschrijvingsstaat

Deze kopregels zijn expliciet voor de RAW inschrijvingsstaat; ze worden op iedere pagina in de kop afgedrukt. Het zijn dezelfde regels als de kopregels van de inschrijvingsstaat bij de module Specificeren.

Er kunnen hier ook zogenaamde variabelen worden gebruikt.

N.B.

Het creëren van een nieuwe regel dient te gebeuren met de toetscombinatie <Ctrl> + <Enter>.

OK

Verlaat het scherm en sla de wijzigingen op.

Annuleren

Verlaat het scherm en maak de wijzigingen ongedaan.

Zie ook Eigenschappen van een bestand.