SQL Server

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Werken met bestanden > Bestand opslaan (als) >

SQL Server

Opslaan als SQL

Dit projectvenster toont de indeling van de SQL Server database met de aanwezige projecten. Aan de linkerzijde wordt een structuur weergegeven. Aan de rechterzijde van het projectvenster worden in een raster de projecten getoond. De projecten in de actieve map in de mappenstructuur worden hierin weergegeven. Met behulp van de optie 'Inhoud van de submappen ook tonen' worden desgewenst ook de projecten in onderliggende mappen weergegeven.

Alleen bij de eerste keer wordt hier de bij 'Opties', sectie 'Algemeen', ingestelde bestandsmap getoond, daarna wordt de laatst geopende map getoond zolang Ibis voor Infra niet wordt afgesloten. Als de applicatie wordt afgesloten en opnieuw opgestart, zal weer de standaard mapnaam worden gelezen uit de instellingen. Met behulp van de mappenstructuur kan eventueel een andere map worden gekozen.

Knoppen

Opslaan

Voegt het project toe in de aangewezen map. In de kolom 'Projectnaam' wordt een regel toegevoegd waarin de naam van het project kan worden ingegeven. Wijzig de bestandsnaam en bevestig de wijziging met <Enter> waarna het venster wordt afgesloten.

OK

Wanneer op de knop [Opslaan] is geklikt zal deze wijzigen in [OK]. Kikken op [OK] bevestigt de ingegeven projectnaam waarna het venster wordt afgesloten.

Annuleren

Verlaat het venster zonder een bestand op te slaan.

Opmerkingen

1.Als bij een geregistreerd bestek de menukeuze [Bestand] + [Opslaan als...] wordt gemaakt, volgt de melding dat dit bestek weer een concept bestek wordt:
Opslaan als geregistreerd bestek

2.Bij het opslaan (als) van een bestek wordt tevens de gewijzigde cursorpositie opgeslagen. Hiermee wordt bewerkstelligd dat altijd bij de volgende keer openen de laatste cursorpositie wordt teruggezet.

3.Bij het afsluiten van een bestek wordt uitsluitend de juiste cursorpositie opgeslagen, als er ook wijzigingen in het bestek zijn aangebracht. Hiermee wordt voorkomen dat na het openen van een bestek en er alleen met de cursor door heen is gewandeld, bij het afsluiten de melding komt dat het bestek is gewijzigd en of de wijzigingen moeten worden opgeslagen.