Hard- en software eisen

<< Klik voor weergeven inhoudsopgave >>

Navigatie:  Algemeen >

Hard- en software eisen

Alvorens Ibis voor Infra op uw computer te installeren, dient u zich ervan te verzekeren, dat uw computersysteem aan de minimale eisen voldoet die nodig zijn om Ibis voor Infra uit te voeren. De systeemeisen zijn:

Windows logo

Microsoft Windows 11 of Windows 10;

Microsoft .NET Framework 4.8 (Full version);

Windows besturingssysteem voorzien van de laatste updates & service-packs;

1 GB RAM;

20 GB vrije ruimte op de vaste schijf;

Één (voor Ibis Spoecificeren voor RAW) of twee (voor Ibis Calculeren voor Infra en Ibis voor Infra Basisbestanden) monitoren met een minimale resolutie van 1920 x 1080 waarbij de instelling voor de schaal op 100% is ingesteld;

Een actieve internetverbinding.

Windows Server logo

Windows Server 2022, Server 2019 of Server 2016.

Windows SQL Server logo

Microsoft SQL Server 2022, SQL Server 2019, SQL Server 2017 of SQL Server 2016.

Minimaal 20 GB vrije ruimte op de vaste schijf.

Aanvullende systeemeisen

Ten behoeve van de integratie in de Ibis voor Infra met Word en Excel is Microsoft Office 2003 Service Pack 1 of hoger vereist (de online variant Office 365 wordt NIET ondersteunt). Zonder Microsoft Office kan de Ibis voor Infra uitstekend functioneren. Er kan dan echter geen gebruik worden gemaakt van het Vrij gedeelte buiten bestek en het V&G Plan in de module Specificeren, het Algemeen blad in de module Calculeren en de Uittrekstaat in zowel de module Specificeren als de module Calculeren. Om de integratie met Word en Excel te kunnen gebruiken, is het vereist dat de volgende onderdelen worden geïnstalleerd:

oOutlook .NET-programmeerondersteuning;

oWord .NET-programmeerondersteuning;

oExcel .NET-programmeerondersteuning;

De installatie optie ‘Uitvoeren vanaf mijn computer’ dient te worden geselecteerd.

Zie verder:

Instellingen firewall